Известие

Collapse
No announcement yet.

Разглобяване на централната конзола при 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=wwweb]
    Първоначално публикувано от Крум
    Първоначално публикувано от "ФЕРАРИСТ":25ajyol3
    Конзолана вече я сваляв с затворени очи, снощи понеже покарах на фарове и ми направи впечатление че първо най - ляват врътка не светеше, после тя светна, а пък изгасна най - дясната - докато им вадих въртящите се джаджи, изгасна и средната, ще трябва да се поизпотя малко и там......
    И мойте от вереме на време изгасват но след като ги чукна леко и светват
    Това значи, че са си тръгнали. И мойте бяха така ...[/quote:25ajyol3]

хехе и маята за климатика понякога не свети, но като я чукна веднъж севетва, втори път загасва , но ще го сваля и аз, така и така ще правя да свети гадният уред за бензина
    sigpic
    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
    0889 636 093

Comment

Аз си купих от "симеон" едни ментаци с такъв цокъл по 1.50. Една рускиня продава там и ги изрови от някакъв шкаф. Иначе оригиналните са 22 лв. Егати 22 лв това е смешно.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Взимайте си крушки без цокъл от OMV. По 70 ст. са. Цокълът на старите се вади и тези пасват идеално ...

Comment

Трябва да го запояваш май поне аз така видях. И защо като мога да си ги купя готови по 1.50.
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa
            Трябва да го запояваш май поне аз така видях. И защо като мога да си ги купя готови по 1.50.
            Имам предвид, че тези на OMV стават за бензиномера, защото цоклите се вадят. Крушките на врътките са от друго тесто - при тях пак се ползват тези от 70 ст., но трябва да се запояват.

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 177#258177

При мен стана идеално, но ходих в TV сервиз

Comment

Да де, аз за врътките говоря, че си ги взех от симеон и нищо не съм запоявал.
              К.М.

Comment

тези инженери какво са направили не знам, не препоръчвам разглобяване на пепелника, и все пак, вече свети и той, просто от отваряне и затваряне се бяха скъсали и двата кабела, крушката изгоряла разбира се отдавна, а това зеленото отгоре вярно като презерватив, е оправих го, както и свети вече и запалката, не че я ползвам, и сега защо подяволите всичко ми е в червено, а там в зелено??? толкова ли ги е мързяло и там да е така

иначе конзолата лесно се разглоби, помогна ми темата със снимките, а бензиномера първо не намерих крушка с цокъл в 3 магазина, и накрая в Ауто + пича я извади и ми даде нова за 0.80лв., за пепелника са същите, 12V 1.2W, но тях взех от другото магазинче дето нямаха цокъл, но като отидох с изадена вече крушка намериха...по 0.50лв., много са зле, само ме разкарваха, сега всичко свети
                sigpic
                0889 636 093

Comment

коелга може ли да направиш една снимка как свети пепелник, а и запалката, да видя дали ще ми хареса да ги правя и аз :P

Comment

Еми как гадно зелено, виж така и така правих това за бензина да ми свети и се казах за 80ст. що да не направя и това, принципно пепелника може и да свети бяло, щото има една зелена работа върху крушката, а запалката си свети зелена, но това само като включа фаровете, иначе свети само таблото с уредите, да ти кажа съм инат, но ще видя има ли червено осветление

снимки утре
                    sigpic
                    0889 636 093

Comment

А аз винаги съм се чудил.
                      Когато въпросния автомобил е излязъл от производство, определено диодите са били известни вече.
                      Защо просто не са заменили всички лампички с диоди?
                      Вярно, че тогава бяха малко по-скъпи, ама като голям потребител ще има и големи отстъпи за количество, плюс това, че предполагам автомобила няма да се оскъпи с повече от 20лв производствена цена.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Повечко от 20 лв ще се оскъпи. И сега умножи тези 20 лв по броя на произведените автомобили и виж каква сума ще излезе. Те си правят сметката и за най незначителния детайл. Не е от незнание не се притеснявай. Там се пресмята всяко петаче.
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                          Еми как гадно зелено, виж така и така правих това за бензина да ми свети и се казах за 80ст. що да не направя и това, принципно пепелника може и да свети бяло, щото има една зелена работа върху крушката, а запалката си свети зелена, но това само като включа фаровете, иначе свети само таблото с уредите, да ти кажа съм инат, но ще видя има ли червено осветление

снимки утре
                          Ако все още искаш да направиш пепелника и запалката да светят в червено, в Пловдив в магазин ВИКИВАТ продават така наречените "презервативи" във всякакъв цвят - червен, жълт, зелен и т.н.
                          Крушка+презервативче в цвят по избор = 1 левче!
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

колеги нали имаше и клипче как става в една подобна тема някои може ли да ми даде линк ?

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
                              колеги нали имаше и клипче как става в една подобна тема някои може ли да ми даде линк ?
                              http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr...solebulbs.html
                              заповядай

---------- Post added at 23:24 ---------- Previous post was at 23:22 ----------

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                              Да де, аз за врътките говоря, че си ги взех от симеон и нищо не съм запоявал.
                              за рускинята на симеон и канала на ъгъла ли става въпрос дето продава водни съединения
                              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                              алфа ромео 164 2.0тс -на части
                              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                              sigpic

Comment

И от мен едно голямо благодаря за темата.
                                Обаче как може 1 крушка на врътките за парното да е 31 лв. някои знае ли магазин в които са по евтини?

Comment

Working...
                                X